Om meg

Jeg heter Johannes Granseth, er født i 1986 og vokste opp i Halden. 
Nå jobber jeg frilans som fotograf i Oslo, og har hovedvekt på konsert-, event-, reportasje- og portrettfoto. 
I tillegg til oppdrag i Oslo-området, har jeg også jevnlig jobber i Østfold og ellers rundt om på Østlandet. 

Min interesse for fotoyrket kom mens jeg studerte kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Lillehammer i 2008. Der skjønte jeg at det var fotograf jeg egentlig ville bli. Jeg innså at det var mer engasjerende å fotografere arrangementene enn å arrangere dem. Derfor søkte jeg, og kom inn på Bilder Nordic School of Photography høsten 2009. 
Etter en spennende tid på Bilder Nordic, begynte jeg å jobbe frilans som fotograf. 
Siden jeg alltid har vært interessert i musikk og kultur, er det naturlig at dette påvirker meg også i mitt arbeid som fotograf. 
Jeg har derfor jobbet mye med konserter, festivaler, eventer og andre typer kulturarrangementer, og tar jevnlig på meg jobber for bedrifter og andre offentlige kunder som f.eks. Oslo-Filharmonien, Nobels Fredssenter, Sony Music Norge og Oslo Domkor. I sommerhalvåret gjør jeg mye konsert- og festivalfoto, og jeg har tidligere jobbet for blant andre Oslo Live Festival, Kollenfestivalen og Øyafestivalen. 

I tillegg til å jobbe for bedrifter og andre profesjonelle aktører, tar jeg også oppdrag for privatkunder. Jeg gjør portretteringsjobber, og dekker private eventer som for eksempel konfirmasjon, dåp og bryllup. 

Jeg har flere års erfaring med å dekke ulike typer eventer, ofte i dårlig eller utfordrende lys. På oppdrag bruker jeg kun profesjonelt fotoutstyr som yter godt under de fleste arbeidsforhold. Dette gjør det mulig for meg alltid å levere bilder av god kvalitet, i høy oppløsning. Bilder er ofte det mest håndfaste man sitter igjen med etter for eksempel et bryllup eller en event, derfor tar jeg hvert eneste oppdrag med største grad av alvor og respekt. 

For meg handler fotografering om å fortelle historier. Som fotograf bruker jeg virkemidler som lys, farger og komposisjon for å gi betrakteren en følelse av, og et innblikk i, historiene som utspiller seg foran kameraet mitt. 
Jeg synes alle oppdrag er like spennende, og jeg legger alltid stor vekt på kundens behov og ønsker, både når jeg fotograferer, velger ut og etterbehandler mine bilder. Samtidig prøver jeg å tilføre bildene min egen stil og estetikk. Dette tror jeg fører til at jeg kan levere bilder som har noe spesielt ved seg - noe som jo ofte er viktig for å skille de gode bildene fra de mer ordinære.

Eksempler på mine kunder

Sony Music Norway
Radisson Blu Lillehammer Hotel
Nobels Fredssenter
Øyafestivalen
Kollenfestivalen
Halden Danseskole
Torgersensaken.no
Advokat Cato Schiøtz
Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse
David-Andersen Retail AS
Telenor Norge
Oslo Filharmoniske Orkester
Oslo Domkor
Den Norske Opera og Ballett
Opera Østfold
Norges Handelshøyskole